Sofra

6 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    KÖFTE İÇİN:

    500 gram kıyma

    Yarım çay bardağı kıyılmış siyah zeytin

    Yarım çay bardağı kıyılmış yeşil zeytin

    1 adet küçük boy rendelenmiş soğan

    2 yemek kaşığı galeta unu

    1 tatlı kaşığı biber salçası

    6 dal kıyılmış maydanoz

    Tuz, karabiber, yenibahar

    ZEYTİNLİ MANTAR SOTE İÇİN:

    400 gram mantar

    1 yemek kaşığı tereyağı

    2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

    1 adet küçük boy salçalık kırmızı biber

    Yarım çay bardağı doğranmış siyah zeytin

    Yarım çay bardağı doğranmış yeşil zeytin

    2 yemek kaşığı krema

    4 dal kekik

    Tuz, karabiber

Zeytinlerin fazla tuzunu almak için ılık suda, 5 dakika bekletin. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın ve süzüp kenara alın. Köfte için kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine zeytinleri ve kalan malzemeyi ilave edip, yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Diğer taraftan zeytinli mantar sote için tereyağı ve ayçiçeği yağını bir tavaya alıp kıyılmış mantarı suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış kırmızı biber ve zeytinleri katın ve birkaç dakika birlikte pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kremayı katıp ocaktan alın. Dallarına ayırdığınız kekiği ekleyin. Köfteleri servis tabağına alın. Zeytinli mantar soteyle birlikte servis yapın.