Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg kemiksiz kuzu budu
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet ince kıyılmış soğan
    Yarım çay kaşığı karabiber
    Yarım çay kaşığı pulbiber
    Yarım çorba kaşığı salça
    1 su bardağı su
    7-8 dilim ekmek
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    500 gram yoğurt
    2-3 diş sarmısak
    Tuz
    1 demet ince kıyılmış dereotu
Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.
Etin rengi hafif kahverengi olunca, üzerine karabiber, pulbiber, salça, su ve tuz ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Et iyice yumuşayana dek ve arada bir suyunu kontrol ederek pişirin (su azalırsa üzerine sıcak su ekleyin. Kalan su koyu kıvamlı olmalı). Bu arada küçük doğranmış ekmek
dilimlerini tepsiye koyup, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilavesiyle 15 dakika fırında kızartın. Yoğurt, dövülmüş
sarmısak ve ince kıyılmış dereotunu bir kapta karıştırın. Pişen eti tencereden alıp dilimleyin. Servis
tabağına önce sarmısaklı, dereotlu yoğurdu koyup, üzerine et dilimlerini ve etin üzerine de kızarmış ekmekleri yerleştirin. En üste, etin tencerede kalan suyunu gezdirerek servis yapın.