Yedi Baharlı Kuzu Budu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 kuzu budunun her tarafını baharat, zeytinyağı, limon suyu, 3 diş ince kıyılmış sarımsak ve tuzla birlikte iyice ovun. Soğan ve sivri biberi irice doğrayıp Olivin Düdüklü Tencere'ye yerleştirin. Kalan 3 diş sarımsağı bütün olarak üzerine ekleyin. Kuzu budunu harcın üzerine yerleştirin. Suyu tencereye ekleyip, kapağını kapatın. 2 Yüksek ateşte, Düdüklü Tencere'nin 2'nci kademe ayarındabuhar çıkana dek pişirin. Buhar çıkmaya başlayınca ocağı orta ateşe getirip, 35-40 dakika pişirin. Ocağı kapatıp, tencereyi buhar tahliye ayarına getirin. Tüm buharı boşalttıktan sonra kapağı açın ve yemeği servis tabağına alın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL