tantuni
Mersin yörsine ait ev yapımı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Önce eti bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyerek pişmeye bırakalım.Soğanları piyazlık olarak ince ince doğrayalım.Biberlei çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayalım.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Eti kontrol edelim piştiyse geniş bir tavaya alalım.(suyunun yarısından birza fazlasıyla beraber.)Biraz suyunu çekince içine soğan,biber ve domatesi (bunların bir kısmını ayırıyoruz dürüm yaparken kullanmak için)atıp biraz yağ ekleyelim.Baharatlarını içine atalım.O şekilde biraz soteleyip altını kapatalım. Maydanoz ve yeşil salata yapraklarını ince doğrayıp ayırdığımız soğan,biber ve domatesle karıştıralım.Lavaşları açıp biraz etli karışımdan ve yeşilliklerden koyalım ve dürüm yapalım.İsteğe göre dürüm yapılmadan önce limon sıkılabilir
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL