MALZEMELER
500 gram kuşbaşı et
1 adet kabak
1 adet domates
2 adet ince kıyılmış sivri biber
2 diş sarmısak
Kekik,
tuz,
pulbiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
Kuşbaşı eti kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ayrı bir kapta kabukları soyulmuş ve küp doğranmış kabak ve domates, sivri biber, ince kıyılmış sarmısak, kekik, tuz ve pulbiberi karıştırın. Etin içine ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Sıvıyağla yağladığınız güveç kaplarına etli karışımı paylaştırın. Üzerlerini süzme yoğurt ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerlerine pulbiber gezdirip sıcak olarak servis yapın.