Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 su bardağı ince bulgur
    2 su bardağı ılık su
    250 gram kıyma,
    2 adet soğan
    1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
    Tuz,
    karabiber
    Harç için:
    100 gram ceviz içi
    500 gram kıyma
    2 tatlı kaşığı zeytinyağı
    1 adet soğan
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

Bulguru su ile ıslatın. Kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Bulgur hamurunu bir kenara alın. Harç için kıymayı zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış soğan ilave edip kavurmaya devam edin. Ceviz, karabiber, tuz ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yarım çorba kaşığı tereyağı ile yağlanmış yuvarlak bir tepsinin içine bulgur hamurunun yarısını incecik yayın. Üzerine soğuyan harcı, sonra da kalan bulgur hamurunu yayın. Kalan yarım çorba kaşığı tereyağını gezdirin. Dilimleyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.