Sebzeli Kuzu İncik
Malzemeler
Yapılışı
-
1
KUZU incikleri bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Ara sıra üzerinde biriken köpüğü alıp, kontrol ederek (inciklere bir kürdan batırın, kürdan zorlanmadan ete batıyorsa uygun kıvama gelmiştir) haşlayın ve sudan alın. Havucu kuşbaşı, soğanı iri doğrayın. Sıvıyağı bir tencereye alıp, havuç ve soğanı kavurun. Üzerine salçayı ekleyip, bir-iki dakika daha kavurduktan sonra 4 su bardağı sıcak su ilave edin. Kaynamaya başlayınca kuzu incik, iri doğranmış kereviz, sarmısak, defne yaprağı, zencefil, tuz ve karabiber ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kuzu inciklerin etleri kemiklerinden ayrılmaya başlayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Safranlı pilavla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL