Sebzeli Küşleme Sarma

Sebzeli Küşleme Sarma

Farklı tarif ve sunumlar denemeyi seviyorsanız et ve sebze bakımından oldukça zengin Sebzeli Küşleme Sarma tarifi tam size göre.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Mantarları limonlu suda haşlayın. Harç için kıyılmış maydanoz, soğan, kırmızı biber, kaşar peyniri, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. 1 adet küşlemeyi biftek gibi inceltin. Arasını açıp, her tarafına gelecek şekilde maydanozlu harçtan yayın. Ortasına 2 adet bütün mantar yerleştirin.

  • 2

    Rulo şeklinde sarıp, çöp şişlere geçirin. Üzeri için yumurta akı, yoğurt, hardal ve limon suyunu çırpıp küşlemelerin üzerine sürün. Arzuya göre tane karabiber ve biberiye serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında veya elektrikli ızgarada her iki tarafı da kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...