Sebzeli Biftek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BİFTEKLERİ ince uzun şeritler halinde dilimleyin. Ardından havuçların üstünü kazıyıp, ince uzun çubuklar (kalın jülyen) halinde dilimleyin. Biberlerin tohumlarını çıkarıp uzun uzun dilimleyin. Zeytinyağını teflon tavaya aktarıp, yağı kızdırın. Doğradığınız havuç ve biberleri tavaya atıp kızartın. Kızarttığınız sebzeleri bir maşa yardımıyla tabağa çıkarın. Aynı tavada dana biftekleri kızartın. Tavayı arada bir sallayarak etlerin her tarafının pişmesini sağlayın. Etler pişince, sebzeleri tekrar tavaya alıp, etlerle harmanlayın. Üzerine karabiber serpip tavayı ocaktan alın ve servis tabağına aktarın. Sıcakken servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL