Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg şalgam
    200 gram kıyma
    1 çay bardağı bulgur
    1 adet soğan,
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı salça
    Reyhan,
    tuz,
    karabiber

Kıymayı derin bir kaba alın. Soğanı rendeleyip ilave edin. Bulgur, sıvı yağ, tuz ve karabiberi katın. Karıştırın. Şalgamları soyup, 5 mm kalınlığında dilimleyin. 10 dakika haşlayın. Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin. Şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin. Tencereye dizin. Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı gezdirin. Su ilave edin. Şalgamlar yumuşayana dek pişirin. Üzerine reyhan ilave edip servis yapın.