Safranlı Enginar Çanağında Et
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SAFRANI 1 su bardağı suyun içinde 15 dakika bekletin. Daha sonra tozşeker ve tuzla birlikte bir tencereye alıp, kaynatın. Su kaynadıktan sonra enginarları ve 1 çorba kaşığı tereyağını katın. Kısık ateşte5 dakika pişirip, tencereyi ocaktan alın. Eti ayrı bir tencereye alın ve kalan 1 çorba kaşığı tereyağı ile arpacık soğanı ekleyin. Çok ağır ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Enginarların içine eti paylaştırıp tencereye dizin. Bu şekilde 5 dakika pişirin. Terbiye için yumurta sarısı, un ve enginar suyunu bir kapta çırpın. Etin üzerine gezdirin ve 5 dakika daha pişirin. Üzerine kıyılmış dereotu serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL