Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 adet konserve enginar
    Bir tutam safran
    500 gram kuşbaşı eti
    Yeteri kadar su
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    2 çorba kaşığı tereyağı
    20 adet arpacık soğan, tuz
    Terbiye için:
    1 adet yumurta sarısı
    1 çay kaşığı un
    1 çay bardağı enginar pişirme suyu
    Süslemek için:
    Dereotu
SAFRANI 1 su bardağı suyun içinde 15 dakika bekletin. Daha sonra tozşeker ve tuzla birlikte bir tencereye alıp, kaynatın. Su kaynadıktan sonra enginarları ve 1 çorba kaşığı tereyağını katın. Kısık ateşte
5 dakika pişirip, tencereyi ocaktan alın. Eti ayrı bir tencereye alın ve kalan 1 çorba kaşığı tereyağı ile arpacık soğanı ekleyin. Çok ağır ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Enginarların içine eti paylaştırıp tencereye dizin. Bu şekilde 5 dakika pişirin. Terbiye için yumurta sarısı, un ve enginar suyunu bir kapta çırpın. Etin üzerine gezdirin ve 5 dakika daha pişirin. Üzerine kıyılmış dereotu serpin ve sıcak olarak servis yapın.