Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram kuşbaşı dana eti
    2 çorba kaşığı tereyağı
    3 diş kıyılmış sarımsak
    2 su bardağı sıcak su
    1 demet taze soğan, tuz,
    karabiber
    Yarım demet nane
    Yarım deme dereotu
    Hamur için:
    2 adet yumurta
    1 kahve fincanı yoğurt
    1 kahve fincanı sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı silme kuru nane
    Aldığı kadar un,
    bir tutam tuz
    Kızartmak için:
    Sıvı yağ

Öncelikle dana etini tereyağında soteleyin. Sarımsak ve sıcak suyu ilave edip, tencerede yarım su bardağı su kalana kadar kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapatıp iri kıyılmış taze soğan, ince kıyılmış nane ve dereotunu katın. Tuz ve karabiber serpin. Tencerenin kapağını kapatıp yeşilliklerin yumuşamasını sağlayın. Hamur için, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve bir tutam tuzu karıştırın. Kabartma tozu, nane ve un ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, 15 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru un yardımı ile mantı hamuru inceliğinde (2 mm) açın. Hamurdan 3cm x 3 cm kare parçalar kesin ve sıvı yağda kızartın. Kızarmış hamurları servis tabağına alıp, üzerine etli karışımı yayın. Sıcak servis yapın.