Rosto

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    SIVIYAĞ ve soğanı kavurun. Daha sonra doğanmış havuç, kereviz, salça, defne yaprağını ilave edip, 10 dakika kavurun. Yeterince su ilave edip, rostoyu da ekleyin. Tuz ve karabiber ile kaynamaya bırakın. 2 saat kaynadıktan sonra her porsiyon 200 gram olmak üzere dilimleyin. Soyulup haşlanmış patatesleri tel yardımıyla ezip, sütü ilave edin. Karıştırarak, birkaç dakika ocakta tutun. Tuzunu ayarladıktan sonra tabağa alın. Rostoları, suyunu da süzdürüp, patatesin yanına koyun. Dilerseniz 1 dal kekik ve 1 adet kiraz domates ile süsleyebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...