MALZEMELER
1 kg dana rosto
3 su bardağı su
Sos için: 2 çorba kaşığı un
Bir buçuk çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı et suyu
1 adet iri doğranmış soğan
4 adet dilimlenmiş domates
3 dal kıyılmış maydanoz
3 adet kıyılmış sivri biber
1 tatlı kaşığı kıyılmış kekik
1 adet defne yaprağı
Karabiber, tuz
ROSTOYU suda haşlayın. Sosu hazırlamak için, 2 çorba kaşığı unu sıvıyağda kavurun. 1 su bardağı et suyu, soğan, domates, maydanoz, sivri biber, kekik, defne yaprağı, karabiber ve tuzu ilave edin. Boza kıvamı alana kadar kaynatıp, blenderden geçirin. Rostoyu fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız sosun yarısını rostonun üzerine gezdirin. Alüminyum folyo ile kaplayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, rosto sosu içine çekene kadarn pişirin. Servis tabağına alarak kalan sos ve soğan halkasıyla birlikte servis yapın