Papaz Yahnisi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağını geniş bir tavaya alıp etleri soteleyin. Üzerine dövülmüş sarmısakları, salçayı, suyu, karabiberi, kimyonu ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca temizlenmiş soğanları ilave edin. Soğanlar yumuşayınca ocaktan alıp pilavla birlikte servis yapın. Güveçte kuzu incik (6 kişilik) l 6 adet kuzu inciği l 1 çay bardağı mısıryağı l 1 adet orta boy soğan l 1 çorba kaşığı un l 2 adet kırmızı biber l 2 adet orta boy domates l 1 çorba kaşığı salça l 10 su bardağı su l Tuz MISIRYAĞINI kızdırıp etleri üzerine ilave edin. Etler suyunu bırakıp yeniden çekene ve pembeleşene kadar kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra un serpin. Karıştırmayı sürdürerek, önce ince kıyılmış biberleri daha sonra kabukları soyulduktan sonra ince doğranmış domatesleri ilave edin. Salça ve tuzu ekleyin. Suyunu koyup orta ateşte 1 saat 20 dakika pişirin. Arpa şehriye pilavı eşliğinde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...