Nuazet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ÖNCELİKLE demiglace sosu hazırlayın. Bunun için kaval kemiğini zeytinyağı ile birlikte fırın tepsisine yerleştirip, kıyılmış soğan, doğranmış havuç ve kerevizi üzerine serpiştirin. Tane karabiber ve bütün sarmısakları ekleyin. Fırın tepsisinin üzerine alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 4 saat, iyice kızarana dek pişirin. Fırından aldığınızda üzerini geçecek kadar su ilave edip, tencereye aktarın. Kısık ateşte, mümkünse köz ateşinde, suyu yarıya inene kadar pişirin. Tortusunu süzüp, yeniden ocağa oturtun. Rengi siyaha dönüp, koyu kıvam alana dek pişirin ve kenara alın. Ayrı bir yerde kuzu nuazetlere tuz ve karabiber serpip, kenara alın. Kalp şeklinde kestiğiniz tost ekmeklerini, fırında kızartın. Margarini tavada eritin. Nuazetleri margarinde önlü arkalı, fazla pişirmeden kızartın. Daha sonra tost ekmeklerinin üzerine yerleştirip, servis tabağına alın. Üzerine demiglace sosu gezdirin. Dereotu serpin. Kiraz domateslerle servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...