Narlı Etli Dolma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BİBERLERİN içini çıkartın. Soğanı rendeleyin. Nohudu 5-6 saat suda bekletin. Daha sonra haşlayarak süzün. Soğan, nohut, kıyma, bulgur, kıyılmış sarmısak, nane, tuz, karabiber, kimyon, kişniş, küp doğranmış domates ve sıvıyağı karıştırın. Biberlerin içini bu karışımla doldurun. Dolmaları tencereye dizin. Tereyağından parçalar keserek tencereye atın. Sosu hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayarak tereyağında soteleyin. Nar, nane, karabiber ve tuzu ilave edin. Suyunu ekleyip karıştırın. Sosu biberlerin üzerine dökerek 30 dakika pişirin. Sıcak olarak yoğurtla birlikte servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL