Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    400 gram kuşbaşı kuzu eti
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    Yeteri kadar su
    1 adet soğan
    2 adet pırasanın beyaz kısımları
    2 adet havuç
    1 adet portakalın suyu
    Mercimek büyüklüğünde bir parça damla sakızı
    1 çay kaşığı kimyon
    1 parça çubuk tarçın
    Yarım çay kaşığı tane
    kişniş
    yarım çay kaşığı toz zencefil
    2 dal nane
    Tuz
    Karabiber
    Köftesi için:
    200 gram kıyma
    1 çay kaşığı tuz
    Yarım çay kaşığı kimyon
1 Öncelikle köfteleri hazırlayın. Bunun için kıyma, tuz ve kimyonu birlikte yoğurun. Harçtan fındık
büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlak köfteler hazırlayıp, kenara alın. 2 Zeytinyağını bir tencereye
alın ve eti suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Et iyice yumuşayana
kadar (gerekirse su ekleyerek) pişirin. 3 Soğanı piyazlık, pırasa ve havucu jülyen doğrayın. Et yumuşayınca
üzerine soğan, pırasa, havuç, köfte, portakal suyu, damla sakızı, tuz ve nane dışındaki tüm baharatları ekleyin. Suyu azalmışsa yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tuz ekleyin. Ocaktan alıp kıyılmış nane katın. 5 dakika kadar dinlendirip servis yapın.