Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg bonfile,
    2 paket mantar
    1 adet dolmalık kırmızı biber
    7 diş sarmısak
    Tuz,
    karabiber,
    kırmızı pul biber
    6 çorba kaşığı soya sosu
    6 çorba kaşığı beyaz şarap
    1 tatlı kaşığı nişasta
    100 gram tuzsuz badem
    Dondurulmuş hazır milföy hamuru
    Garnitür için:
    Brüksellahanası
    Brokoli,
    havuç

Bonfileleri ince kesip, soteleyin. Üzerine dilimlenmiş mantar ve kırmızı biberi, dövülmüş sarmısakları ve baharatları ekleyip, pişirmeye devam edin. 1-2 dakika sonra soya sosunu, beyaz şarabı ve çok az suyla ezilmiş nişastayı ekleyin. Etler yumuşayana dek pişirin. Ateşin üzerinden aldıktan sonra soyulmuş ve kavrulmuş bademleri ekleyin. Milföy hamurlarını dışı yağlı kağıtla kaplanmış kaselerin dışına sarın. Kaselerin ağzı aşağıda olacak şekilde bir tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin. Hamurları kasenin üzerinden çıkarın. Ilındıktan sonra ters çevirip içine etli harcı doldurun. Haşlanmış sebzelerle birlikte servis yapın.