Milföy Tabağında Et Sote
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bonfileleri ince kesip, soteleyin. Üzerine dilimlenmiş mantar ve kırmızı biberi, dövülmüş sarmısakları ve baharatları ekleyip, pişirmeye devam edin. 1-2 dakika sonra soya sosunu, beyaz şarabı ve çok az suyla ezilmiş nişastayı ekleyin. Etler yumuşayana dek pişirin. Ateşin üzerinden aldıktan sonra soyulmuş ve kavrulmuş bademleri ekleyin. Milföy hamurlarını dışı yağlı kağıtla kaplanmış kaselerin dışına sarın. Kaselerin ağzı aşağıda olacak şekilde bir tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin. Hamurları kasenin üzerinden çıkarın. Ilındıktan sonra ters çevirip içine etli harcı doldurun. Haşlanmış sebzelerle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL