Mercimekli Antrikot

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1ETİ geniş bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, karabiber ve kekik ekleyip buzdolabında 2 saat marine edin. Diğer taraftan mercimeği haşlayıp süzün ve kenara alın. Havuç, kırmızı biber ve taze soğanı ince kıyın. Sıvıyağı kızdırıp havucu ve kırmızı biberi sote edin. Üzerine taze soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönünce mercimek, karabiber, kekik ve tuz ekleyip ocaktan alın. 2Marine ettiğiniz antrikotları yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartıp servis tabağına alın. Mercimekli harcı üzerlerine paylaştırın. Taze kekikle süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...