MALZEMELER
4 dilim antrikot
5-6 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir buçuk su bardağı yeşil mercimek
1 adet orta boy havuç
1 adet küçük boy kırmızı biber
5 dal taze soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kekik
Üzerine: Taze kekik
1ETİ geniş bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, karabiber ve kekik ekleyip buzdolabında 2 saat marine edin. Diğer taraftan mercimeği haşlayıp süzün ve kenara alın. Havuç, kırmızı biber ve taze soğanı ince kıyın. Sıvıyağı kızdırıp havucu ve kırmızı biberi sote edin. Üzerine taze soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönünce mercimek, karabiber, kekik ve tuz ekleyip ocaktan alın. 2Marine ettiğiniz antrikotları yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartıp servis tabağına alın. Mercimekli harcı üzerlerine paylaştırın. Taze kekikle süsleyerek servis yapın.