Lahmacun

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için un ve tuzu yoğurma kabına alın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar su ilave edip, yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane yardımıyla ince olacak biçimde açın. İçi için kıyma, sarımsak, çok ince kıyılmış soğan, kırmızı biber, sivri biber ve maydanozu ilave edin. Tuz ve karabiberini kattıktan sonra tüm malzemeyi karıştırın. Açtığınız 1 adet hamurun üzerine iç harç koyup, elinizle harcı hamurun her tarafına yayın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 5-6 dakika pişirin. Pişen lahmacunun içine közlenmiş patlıcan, kıyılmış reyhan, kıyılmış soğan koyun. Sumak serpip, limon suyu sıkarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...