Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet kök rezene
    100 gram kuşbaşı kuzu eti
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet soğan
    yeteri kadar su
    tuz
    Terbiyesi için:
    1 çorba kaşığı un
    1 adet yumurta sarısı
    1 adet limonun suyu
    1 çorba kaşığı yoğurt
    Yarım çay bardağı su

Zeytinyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene dek kavurun. Üzerine eti ekleyin ve suyunu salıp çekene dek karıştırarak kavurun. Tencereye 2 su bardağı sıcak su ilave edilip pişmeye bırakın. Et yarı yarıya pişince rezene ve tuz ekleyip, pişirmeye devam edin. Ayrı bir kapta un, yumurta sarısı, yoğurt, limon suyu ve yarım çay bardağı suyu karıştırın. Üzerine tenceredeki yemeğin suyundan biraz ekleyin. Terbiyeyi tencereye katıp karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.