Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 bağ kuşkonmaz
    6 adet kuzu küşneme
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Yarım çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz
    Fesleğenli humus için:
    1 demet fesleğen
    1 kutu haşlanmış hazır kuru fasulye
    200 gram tahin
    1 adet limonun suyu
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı tuz

Fesleğenli humus için fesleğen yaprakları, kuru fasulye, tahin, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu pütürsüz bir görünüm alana dek blenderden geçirin. Ocağa oturtup, kısık ateşte karıştırarak ılınmasını sağlayın. Zeytinyağını tavada kızdırıp, kuşkonmazları 5 dakika soteleyin. Aynı zeytinyağında tuz ve karabiber eklediğiniz kuzu küşnemeleri önlü-arkalı pişirin. Servis tabaklarına fesleğenli humusu pay edin. Üzerlerine kuşkonmaz yerleştirin. Kuzu küşneme koyup servis yapın.