Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram kuşbaşı dana eti
    10 adet kuru kayısı
    10 adet çekirdeği çıkarılmış kuru erik
    1 kahve fincanı kuru üzüm
    1 çorba kaşığı hindistancevizi
    1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    Harcı için:
    2 adet soğan
    2 çorba kaşığı margarin
    1 çorba kaşığı limon suyu
    1 tatlı kaşığı hardal
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 çay kaşığı nişasta,
    tuz,
    karabiber
    Üzerine:
    Rendelenmiş kaşar peyniri
Etleri tuzlu suda haşlayıp, süzgeçten geçirin. Bir kaseye alın. İkiye bölünmüş kuru kayısı, çekirdeği çıkarılmış kuru erik, yıkanmış kuru üzüm, hindistancevizi, dolmalık fıstığı ekleyin. Hepsini harmanlayıp, bir fırın tepsisine yayın. Soğanları iri küp biçiminde doğrayın. Margarin ile tavada soteleyin ve ocaktan alın. Limon suyu, hardal, tuz, karabiber, kekik, nişasta ve dilerseniz etin haşlama suyundan biraz alıp karıştırın ve tepsideki etlerin üzerine gezdirin. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-10 dakika pişirin. Kıymayı tencereye alın. Soğanı mikserde püre haline getirin. Sarmısağı ince kıyın. Daha sonra tencereye ilave ederek karıştırın. Kısık ateşte 1 saat kavurun. Karabiber, tuz, kırmızı tozbiber ve pulbiberi ekleyerek 1-2 saniye karıştırıp ocaktan alın. Krep hamurunu hazırlamak için un, süt, yumurta, tozşeker ve tuzu çırpma teli ile 10 dakika çırpın. Başka bir tencereye tel süzgeç ile süzün. Sıvıyağı fırça ile tavaya sürün. Hamuru daha sonra tavaya dökerek kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. Diğer kreplere de aynı işlemi uygulayın. Soğuyan harcı avuç içinde sıkarak kreplerin içine yerleştirin. Kenarlarını içe doğru kıvırıp rulo yapın. Önce yumurta daha sonra galeta ununda paneleyin. Fritözde kızartıp sıcak olarak servis yapın.