Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    100 gram kuru et
    2 su bardağı pilavlık bulgur
    2-3 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet orta boy soğan
    3 adet sivri biber
    2 adet domates
    1 çorba kaşığı salça
    Yeteri kadar su,
    tuz
Bulguru yıkayıp, suyunu süzün. Tereyağını bir tencereye koyun ve kıyılmış soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Küp doğranmış kuru eti ilave edin ve 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin. Kıyılmış sivri biber, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyin. Salça ve tuzunu katıp, 1-2 dakika kavurun. Bulgur ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip, pişirmeye bırakın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar tutun ve sıcak olarak servis yapın.