Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg kemikli kurban eti
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı biber salçası
    5 adet patates
    2 adet kabak
    1 adet küçük boy kereviz
    1 adet kırmızı biber
    1 adet pırasa
    1 demet maydanoz
    Yarım demet dereotu
    3 diş sarmısak
    2 çorba kaşığı tereyağı

Patates, kabak ve kerevizi temizleyip iri küpler şeklinde, kırmızı biber ve pırasayı 2'şer cm eninde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağıyla bir tencerede pembeleşene kadar kavurun. Etleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Doğranmış sebzeleri tencereye alın. 5 dakika kadar soteleyin. Biber ve domates salçalarını ekleyip karıştırın. Sarmısakları dilimleyip 4-5 su bardağı sıcak su ile birlikte tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte 10 dakika pişirin. Kısık ateşe alıp 30 dakika daha pişirin. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp tencereye ilave edin. 5 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.