MALZEMELER
400 gram dana kıyma
200 gram kuzu kıyma
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet dolmalık biber
1 adet büyük boy domates
6 adet orta boy patlıcan
2 diş sarmısak, tuz
Birer tutam kekik ve karabiber
Harcı için:
2 adet dolmalık biber
100 gram taze mantar
1 adet büyük boy soğan
Yoğurt sosu için:
3 diş sarmısak
500 gram süzme yoğurt
Biberli tereyağı sosu için:
180 gram tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
DANA ve kuzu kıymalarını, kıyma makinesinden bir defa daha beraber çekin. Soğanları yemeklik doğrayıp bir tencerede sıvıyağ ile birlikte pembeleşene kadar kavurun. Dolmalık biberleri ince kıyıp kıymayla birlikte tencereye ekleyin. Kızarıncaya kadar karıştırarak pişirin. Çekirdekleri çıkartılıp küp küp doğranmış domatesi ekleyin. Kekik, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Diğer tarafta patlıcanları birkaç yerinden delip közleyin. Kabuklarını soyup bir bıçakla iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip dövülmüş sarmısakları ekleyerek 1-2 dakika soteleyin. Pembeleştikten sonra doğranmış patlıcanları ekleyip soteleyin. Tuzunu ayarlayıp karıştırın ve servis yapılacak kaba alın. Yoğurt sosu için bir gün önceden süzdürülmüş yoğurdu bir çırpma teliyle çırpıp dövülmüş sarmısağı ekleyin. Yoğurt sosu patlıcanların üzerine gezdirin. Yoğurdun üzerine kavrulmuş kıymayı yayın.Harç için soğan, dolmalık biber ve mantarı dilimleyip yapışmaz yüzeyli bir tavada soteleyip kıymanın üzerine yayın. Biberli tereyağı sosu için tereyağını bir tavada eritip kızdırın. Pulbiberi ekleyin. Yağı yemeğin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.