MALZEMELER
Yarım kg salamura veya taze asma yaprağı
Yarım kg kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1’er kahve fincanı mısır kırığı, pirinç ve ince bulgur
1’er çorba kaşığı domates ve biber salçası
Yarımşar demet maydanoz, nane ve dereotu
Yeteri kadar su, tuz, karabiber
Servis için: Sarmısaklı yoğurt
YAPRAĞINIZ salamura ise fazla tuzunu almak için sıcak suya batırıp çıkarın. Taze asma yaprağı ise kaynayan suyun içinde birkaç dakika bekletip alın. İçi için yemeklik doğranmış soğanı tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun ve soğumaya bırakın. İçine kıyma, mısır kırığı, pirinç, ince bulgur, domates salçası, biber salçası, kıyılmış maydanoz, nane, dereotu, tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Bir adet asma yaprağını düz bir zemine serin. Hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı yaprağın içine koyun ve iki kenarını için üzerine gelecek şekilde kapatıp, rulo şeklinde sarın. İç harç ve yaprak bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları tencereye dizin ve çok kısık ateşte etin kefi (köpüğü) dolmanın suyunu kirletmemesi için birkaç dakika pişirin. Daha sonra 2 su bardağı kaynar suyu ilave edin ve kısık ateşte dolma suyunu çekene kadar pişirin. Sarmısaklı yoğurtla birlikte sıcak servis yapın.