Kırmızı Şaraplı Kuzu Sırtı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kuzu sırtını marine etmek için tüm malzemeyi bir kabın içinde karıştırın. Etleri bu sosun içinde 12 saat bekletin. Marine edilmiş etleri, daha sonra teflon tavada pişirin. Krepler için geniş bir kapta sırasıyla un, yumurta, sıvıyağ, krema, tuz-karabiberi çırpma teliyle karıştırın ve yavaş yavaş süt ve şarap ekleyin. Daha sonra ince bir süzgeçten geçirip yapışmaz yüzeyli bir tavada ince krepler elde edecek şekilde pişirin. Krepleri geniş bir tabağa yanyana dizin. Marine ettiğiniz etleri yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Etleri kreplerin ortasına koyun ve rulo halinde sarın. 3'er cm. büyüklüğünde kesip servis tabağına alın. Sos için bir tencerede kırmızı şaraba tozşekeri ekleyin. Orta hararetli ateşte kaynatarak kıvamını koyulaştırın. Sosu servis tabağının kenarına şerit halinde gezdirip servis yapın.


Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...