Kayısılı Baharatlı Kuzu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Eti bol suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın. Bir kasede portakal suyu, safran ve
    balzamik sirkeyi karıştırıp 1-2 saat bekletin. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında soğanı kavurun.
    Sarmısak, tuz, karabiber ve karanfili ekleyip kavurmaya devam edin. Haşlanmış eti, et suyunu ve kayısıları
    ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bu karışımı bir fırın kabına alıp, üzerine kimyon serpin. Hazırladığınız safranlı sosu üzerine döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...