Kavurmalı Humus

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün bol suda haşlayın. Bu arada haşlanırken içine çok az karbonat atın. Kabukların çıkması için piştikten sonra soğuk su ile yıkayın. Kabuklarını çıkarın. Sarmısak, tahin ve limon suyuyla birlikte robotta karıştırın. Bu arada etleri tereyağında soteleyin. Fazla kızarmadan tuz ve toz kırmızıbiber ekleyin. Servis tabağına umusu alın. Üzerine etleri koyup, yağda kavrulmuş dolmalık fıstıkla süsleyin. Servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...