Kağıt Kebabı (Lahme La-Varka)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Dörde böldüğünüz soğanı, sarımsakları, çekirdeklerini çıkardığınız biberleri, ayıkladığınız maydanozu robottan geçirin. Derin bir kaseye aldığınız malzemelerin üzerine köftelik kıyma, kimyon, karabiber ve tuzu katıp iyice yoğurun. Köfte hamurunu 5 parçaya ayırın. Parçaların her birini avucunuzun içinde yassılaştırarak, fırın tepsisine yaydığınız yağlı kağıt üzerine dizin. Üzerine dilimlenmiş domates ve biberi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...