Izgara Yufkalı Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
HER iki kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenip suyu sıkılmış soğanı, ufalanmış ekmek içini ekleyip harmanlayın. Yufka ve yumurta akı hariç tüm malzemeyi üzerine ilave edin. İyice yoğurup kenara alın. Yufkayı düz bir zemine alıp ikiye katlayın. Daha sonra arasına bir fırça ile yumurta akı sürün. Hazırladığınız harcı yufkanın uç kısmına koyup elinizle rulo haline getirin. Sıkıca sardığınız ruloyu tepsiye alın ve buzdolabına yerleştirin. En az 2-3 saat dinlendirip dilimleyin. Izgarada her iki tarafını pişirip arzu ettiğiniz garnitürle servis edin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL