MALZEMELER
100 gram ıspanak yaprağı
Yeteri kadar kaynar su
400 gram köftelik kıyma
1 adet küçük boy soğan
1 adet yumurta
1 dilim bayat ekmek
Tuz
karabiber
pul biber
Servis için:
Domates ve biber
Ispanak yaprağını yıkayıp, süzdükten sonra kaynar suyun içinde 2-3 dakika bekletip, çıkarın. Kağıt havlu ile fazla suyunu aldıktan sonra ince kıyın ve derin bir kaba alın. İçine kıyma, rendelenmiş soğan ve yumurta ekleyin. Ekmek dilimini suyun içinde 2-3 dakika bekletin. Daha sonra suyunu sıkıp, içini kıymaya katın. Tuz, karabiber ve pul biber ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice yoğurun. Yağlanmış ısıya dayanıklı bir fırın kabına köfte harcını ne çok ince, ne çok kalın olacak şekilde elinizle yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip, fırınlanmış domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.