Ispanaklı Dana Sarma

ORTA 4 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sıvıyağı geniş bir tavaya alıp ince kıydığınız soğanı ekleyin. Soğanın rengi dönünce üzerine ince kıyılmış
    ıspanağı da ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. Ispanak yaprakları diriliğini kaybedince tel bir süzgece alın ve üzerine kaşıkla bastırarak suyunu bırakmasını sağlayın. Etleri döverek incelttikten sonra 3 parmak
    eninde şeritler halinde kesip hafifçe tuzlayın. Düz bir zemine yayıp üzerlerine yeterli miktarda ıspanak
    koyarak rulo haline getirin. Bir tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 220 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
    Patates püresi ile servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Aşçının notu: Dana sarmaları hazırlarken içine ıspanaktan önce, makinede dilimlenmiş 1 dilim pastırma da eklerseniz yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...