Ispanak Yatağında Pastırmalı Biftek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ÖNCELİKLE ıspanak yatağını hazırlayın. Bunun için, ıspanağı yıkayıp irice kıyın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında sote edin. Üzerine ıspanağı ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip birlikte 2 dakika soteleyin. Daha sonra bir tabağa aktarın. Aynı tavada tereyağını kızdırıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine azar azar sütü ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Koyulaşınca ıspanaklı karışımı ilave edip ocaktan alın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve kenara alın. Diğer taraftan biftekleri ikiye bölüp, tuz ve karabiber serpin. Üzerine pastırma dilimi yerleştirin. Kürdanla tutturarak sabitleyin. Tereyağını bir tavada eritip önce et, sonra pastırma taraflarını kızartıp kenara alın. Diğer taraftan patatesi jülyen doğrayıp sıvıyağdam kızartın. Servis
    tabaklarına önce ıspanaklı karışımdan koyup üzerine eti yerleştirin. Patates kızartmasını en üste koyarak servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...