Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg kuşbaşı dana eti
    2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
    1 su bardağı ceviz
    1 su bardağı su
    10 çorba kaşığı kızılcık suyu
    200 gram çekirdeksiz kuru erik
    Tuz
Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını alıp kızdırın. Üzerine tuzlanmış eti koyup, kavurun. Daha
sonra yağını süzerek bir tabağa aktarın. Tavada kalan yağa ceviz, su ve kızılcık suyu ekleyin. Bir-iki taşım
kaynattıktan sonra kavurduğunuz eti ilave edin. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte 45 dakika pişirin. Kuru erikleri 10 dakika ılık suda bekletin. Suyunu süzüp yemeğe ekleyin. 10 dakika daha kısık ateşte pişirip, ocaktan alın.
ETİKETLER