Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    600 gram kuşbaşı kuzu eti
    10 gram rendelenmiş taze zencefil
    100 gram hurma
    100 gram arpacık soğan
    1 çay bardağı mısır yağı
    3 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı mısır unu
    1 adet patlıcan
    1 adet kereviz
    1 adet renkli biber
    2 adet yeşil domates
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    2 su bardağı su,
    tuz

Patlıcan ve kerevizi soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Renkli biber ve yeşil domatesleri de aynı şekilde doğrayın. Mısır yağı ve tereyağını bir tencereye alın. Kuşbaşı kuzu etini ekleyip, pembeleşinceye kadar soteleyin. Pembeleşen etleri, yağını süzerek tencereden alın. Aynı yağda arpacık soğanları pembeleştirin. Üzerine mısır unu ve biber salçasını ekleyip karıştırın. Üzerine ikiye bölünmüş hurmaları, sebzeleri ve suyu ekleyin. İlk kaynadığında karışımın üzerindeki köpüğü alın. Rendelenmiş zencefili ekleyin. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Ocaktan almadan önce yeşil domatesleri ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.