Maydanoz ve soğanı incecik kıyın. Derin bir kaba kıyma, bulgur, yumurta, kıyılmış soğan, maydanoz, kırmızıbiber, nane, kekik, kimyon, yenibahar, karabiber, tuz ve bol miktarda reyhan koyup yoğurun. Köfte kurudukça su ilave edin. Köfte kıvamını bulurken, 2 çorba kaşığı un koyup iyice karıştırın ve yoğurma işlemini bitirin. Köfteden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarlandıktan sonra arta kalan 2 çorba kaşığı unu köftelerin üzerine dökün ve iyice sallayarak unla kaplanmasını sağlayın. Diğer taraftan nohut ve fasulyeyi ıslatın. Kemikle beraber düdüklü tencereye koyup, 30 dakika kaynatın. Yeşil mercimeği ayrı bir tencerede pişirip, haşlanmış fasulye ve nohutla buluşturun. Bu tencereye 3 çorba kaşığı salça ekleyin. Daha sonra yuvarlanmış ve unlanmış köfteleri ilave edin. Köfteler pişince yemeğin üzerini ısıtılmış tereyağı, nane ve kırmızıbiberle süsleyin. Servis yapılırken tabaklara sumak serpin.