Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet kuzu ön kol
    9 diş sarmısak
    10 adet soğan
    1 su bardağı su
    Marine etmek için:
    1 çay bardağı soya sos
    1 çay bardağı sıvıyağ
    Kekik,
    fesleğen,
    biberiye,
    karabiber,
    kimyon,
    tuz
    1 çorba kaşığı bal
Kuzu ön kolu iyice yıkayıp büyükçe bir fırın tepsisine alın. Marine etmek için üzerine soya sos, sıvıyağ ve balı gezdirin. Baharatları ekleyip 2-3 saat marine edin. Etin üzerine bıçakla yarıklar açıp sarmısakları bu yarıkların içine yerleştirin. Soğanları temizleyip ikiye bölün ve tepsiye yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı su gezdirip alüminyum folyo ile kapatın. Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2 saat tutun. 2 saat sonunda üzerinden folyoyu çıkartıp 15 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirin. Keskin bir bıçakla dilimleyip patlıcan beğendiyle birlikte servis yapın.