MALZEMELER
1 adet kuzu ön kol
9 diş sarmısak
10 adet soğan
1 su bardağı su
Marine etmek için:
1 çay bardağı soya sos
1 çay bardağı sıvıyağ
Kekik,
fesleğen,
biberiye,
karabiber,
kimyon,
tuz
1 çorba kaşığı bal
Kuzu ön kolu iyice yıkayıp büyükçe bir fırın tepsisine alın. Marine etmek için üzerine soya sos, sıvıyağ ve balı gezdirin. Baharatları ekleyip 2-3 saat marine edin. Etin üzerine bıçakla yarıklar açıp sarmısakları bu yarıkların içine yerleştirin. Soğanları temizleyip ikiye bölün ve tepsiye yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı su gezdirip alüminyum folyo ile kapatın. Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2 saat tutun. 2 saat sonunda üzerinden folyoyu çıkartıp 15 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirin. Keskin bir bıçakla dilimleyip patlıcan beğendiyle birlikte servis yapın.