Fırında Kuzu Budu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Eti, derin bir tencereye alın. Üzerine suyu ilave edip, yaklaşık bir buçuk saat haşlayın. Daha sonra, sudan aldığınız etin ortasına bıçakla derin bir çizik atıp, sarmısak dişlerini yerleştirin. Kestiğiniz kısmı kürdanla tutturun. Ayrı bir yerde domates sosunu hazırlayın. Bunun için, domatesleri rendeleyip, tuz ekleyin ve sıvıyağda pişirin. Etin üzerine, hazırladığınız bu sosu sürün. 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika, üzeri kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL