Dut Yaprağı Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    DUT yapraklarını kaynar suda 4-5 dakika haşlayıp, soğuk su dolu başka bir kaba alın. Ayrı bir yerde kıyma, kıyılmış soğan, sarmısak, domates-biber salçası, nar ekşisi, yarım çay bardağı sıvıyağ, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. Üzerine pirinç ekleyip harmanlayın. Dut yapraklarının suyunu iyice süzdürüp, ortalarına harç koyun. Asma yaprağı sarar gibi sarıp tencereye dizin. Kalan sıvıyağ ve limon suyunu karıştırıp, sarmaların üzerine gezdirin. Sarmaların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Ağır ateşte, kontrol ederek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...