Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    200 gram kuzu dili
    350 gram köftelik kıyma
    1 su bardağı ekmek içi
    2 adet soğan
    1 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
    1 kg ıspanak
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Kızartmak için:
    1 su bardağı sıvı yağ
    Üzeri için:
    1 su bardağı yoğurt
    1 çorba kaşığı kıyılmış sarımsak
    1 tatlı kaşığı pul biber
    1 çorba kaşığı kuru nane
    2 çorba kaşığı tereyağı
DİL ve kıymayı birlikte çektirin. Üzerine ufalanmış ekmek içi, rendelenip suyu sıkılmış soğan, yumurta, karabiber ve toz kırmızıbiber ekleyip iyice yoğurun. Harçtan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde şekil verin. Kızgın sıvı yağda kızartıp kenara alın. Ayrı bir yerde elle parçalanmış ıspanağı tereyağında kavurun. Tuzunu ayarlayın. Servis tabağına alıp, üzerine köfteleri yerleştirin. Üzeri için yoğurt ve kıyılmış sarımsağı
karıştırın. Pul biber ve naneyi de tereyağında kızdırın. Önce sarımsaklı yoğurdu, ardından pul biberli karışımı
yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.