MALZEMELER
400 gram dana kıyma
200 gram kuzu kıyma
150 gram antepfıstığı
1 adet soğan,
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
Yarım demet taze kekik veya kuru
kekik,
isot biberi,
tuz,
karabiber
2 adet yufka
3 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekikli domates sosu için:
5 adet iri olgun domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet iri boy soğan (ince kıyılmış)
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet defne yaprağı
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı isot biberi,
tuz
İki buçuk su bardağı et suyu
Kekikli domates sosu için, tereyağı ve zeytinyağını aynı tavada kızdırın. Salça, soğan ve sarmısakları ekleyin. Hafifçe pembeleşince, kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri, baharatları ve et suyunu ekleyin. 8-10 dakika ağır ateşte pişirin. Kıymaları bir kaba alın. Haşlanmış ve kabukları temizlenmiş antepfıstıklarını, kıymaya ekleyin. Rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz ve kekiği, yumurtaları, isot biberini, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Hazırladığınız köfteyi 2 parçaya ayırıp rulo şeklinde yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine alıp 15 dakika 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. 1 adet yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırın. Yufkaların arasına bu karışımdan sürerek, her birini ikiye katlayın. Önceden pişen rulo köfteleri yufkaların arasına koyun. Üzerlerine 1 adet yumurta sarısı sürün. Sonra köfteyi yufkaya sarın. Kenarlarından sarkan yufkaların fazlalıklarını kesin. Az yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Buzdolabında yarım saat bekletin. Üzerine kalan yumurta sarısını sürerek, 15-20 dakika pişirin. Dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine kekikli domates sosu gezdirin. Yanına iç pilav ve patates püresi koyup sıcak servis yapın.