Çömlek Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BAHARAT torbası malzemelerini küçük bir bez keseye alın. Ete, baharat torbasını ve 2 baş soğanı ilave edip, düdüklü tencerede haşlayın. Hamur malzemesini yoğurun ve 2/3'lük kısmını yağlanmış 8 adet çömleğe yerleştirin. Pişmiş eti küçük parçalara ayırın. Doğranmış soğan, havuç, etsuyu ve tereyağı ilavesi ile 10 dakika daha pişirin. Pişen harcın içerisine tuz, karabiber, kırmızıbiber, maydanoz ilave edin. Hazırlanan karışımı hamur kaplanan çömleklere paylaştırın. Hamurdan kapaklar hazırlayıp, çömleklerin üzerini kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, fırında pembeleşene dek pişirin. Çeşitli garnitürlerle süsleyip, sıcak olarak servis yapılır.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...