Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 çay bardağı çamfıstığı
    4 su bardağı ince bulgur
    2 su bardağı ılık su
    250 gram kıyma
    2 adet soğan
    1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
    1 çay kaşığı karabiber
    Yeteri kadar tuz

    Harç için:
    100 gram çamfıstığı
    500 gram kıyma
    2 tatlı kaşığı zeytinyağı
    1 adet soğan
    1’er çay kaşığı karabiber ve tuz
BULGURU su ile ıslatıp, 10 dakika dinlendirin. Kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz ekleyip iyice yoğurun, bulgur hamuru elde edin. Harç için kıymayı yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Kıyılmış soğan ekleyip kavurmaya devam edin. Ceviz, badem, yenibahar, karabiber ve çamfıstığı ilave edip karıştırın. Bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, avucunuzda yassı şekilde açın. Bir adet bulgur hamurunun içine 1 tatlı kaşığı harç yerleştirip, üzerine başka bir bulgur hamuru yerleştirin. Köfteyi elinizle iyice yassıltın. Kenarlarının açılmaması için elinizle bastırın. Bulgur hamuru ve içi bitene kadar işlemi tekrarlayın. Kızgın sıvıyağda kızartıp sıcak olarak servis yapın.