Bıldırcın,Humus ile
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bıldırcınları 6 dakika haşlayıp soğumaya bırakın. Humus için sarmısak ve tahini blendırdan geçirin. Krema kıvamına gelinceye kadar sıcak su ekleyin. Daha sonra nohutları ekleyip tekrar blendırdan geçirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Diğer tarafta ezme için bira dışındaki tüm malzemeyi karıştırın. Birayı ekleyip tekrar karıştırın. Soğuyan bıldırcınları una bulayın ve ezme içine yatırın. Renkleri açık kahverengi olana kadar kızgın yağda kızartın. Yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Servis tabağının ortasına humus yayın. Bıldırcını humusun üstüne yerleştirin. Yeşil salata eşliğinde servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL