Beğendili Kebap

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KEBAP için, soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Tereyağını bir tencereye alıp, üzerine eti ve soğan suyunu ekleyip kavurun. Salçayı koyup 1-2 dakika kavurun. Üzerine et suyunu ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ayarlayın. Beğendiyi hazırlamak için, patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun ve limonlu suya atın. Diğer taraftan 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağını küçük bir tencereye alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine, süzüp ince kıydığınız patlıcanı ilave edin. 1-2 dakika pişirip, süt, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ekleyin. Ocaktayken bir çırpma teli ile karıştırarak 10 dakika pişirin. Beğendiyi servis tabağına alın. Üzerine eti yerleştirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...