Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    8 adet patlıcan
    15-20 adet arpacık soğan
    1 adet büyük boy soğan
    2 adet domates
    10 adet mantar
    2-3 adet sivri biber
    1 kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
    1 çay bardağı sıvı yağ
    6 adet defne yaprağı
    1 çay kaşığı kekik
    1 çorba kaşığı salça
    Beşamel sos için:
    1 çay bardağı un
    Yarım su bardağı süt
HARÇ için arpacık soğan, kıyılmış soğan, küp doğranmış domates, kıyılmış biber, mantar ve eti tencereye alın. Üzerine sıvı yağ, defne yaprağı ve kekik ekleyin. Et yumuşayana dek pişmeye bırakın. 2 adet patlıcanı közleyin. Kalan 6 adet patlıcanı alacalı soyup, tuzlu suda acısını alın. Kurulayıp kızartın. Ortalarından enlemesine kesip, içlerini açın. Ortasına harcı pay edip, fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir yerde 1 çay bardağı suda salçayı açın. Patlıcanların üzerine gezdirip, alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180
derece fırında yumuşayana dek pişirin. Beğendi için unu hafif kavurun. Süt ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, közlenip kabukları temizlenmiş patlıcan ilave edin. Blenderden geçirip servis tabağına alın.
Üzerine patlıcan kayıklarını yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.