Sofra
Güveç, hemen hemen her yörede pişen nefis lezzete sahip çok da pratik bir yemek. Bahar gibi rengarenk bir yemek bu, insana baktıkça da yedikçe de iyi gelen. Her evde pişen, istisnasız en sevilen yemeklerden olan bahar güveci tarifi.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    600 gram parça kuzu eti

    300 gram arpacık soğan

    2 adet havuç

    1 adet büyük boy salçalık kırmızıbiber

    100 gram tereyağı

    15 adet bebek patates

    5-6 adet sivri biber

    15 adet kiraz domates

    2 su bardağı bezelye

    10 diş sarımsak

    1 su bardağı sıcak su

    2 çay kaşığı tuz

    Birer çay kaşığı karabiber ve kekik

Arpacık soğan ve havucu temizleyin. Havucu verev, kırmızıbiberi ise irice doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine et, arpacık soğan ve patatesi ekleyip yüksek ısıda et yumuşayana kadar kavurun. Malzemeyi bir güvece aktarın. Üzerine havuç, kırmızıbiber, sivri biber, kiraz domates, bezelye, kabukları temizlenmiş sarımsak, karabiber, kekik, tuz ve su ekleyin. Güvecin üzerine önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.